Logg inn
 
Knudtzon Slektstreff I
søndag 01. august 2010

Det første slektstreff i Knudtzonslekten ble gjennomført i Trondhjem fra 30. juli til 1. august 2010. Arrangmentet var meget vellykket og nesten 90 av slektens medlemmer var til stede. Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser, du må slå på Javascript for å kunne se den. stod som arrangør og med sine mange hjelpere garanterte et vellykket arrangement.

lillegrden.jpgSlektstreffet begynte med en mottagelse i historiske omgivelser på Lillegården som har vært i slektens eie siden det ble bygget som sommersted tidlig på 1800-tallet. Les mer om Lillegården her.   

Neste dag var det omvisning på utstillingen Trondhjems Gullalader 1750-1850 i Nordenfjeldske Kunstindustrimuseum med påfølgende interessante foredrag.

  • Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser, du må slå på Javascript for å kunne se den. gav en introduksjon til slektens sentrale medlemmer fra de emigrerte fra Flensburg på 1700-tallet og deres virksomhet i Trondhjem og Kristiansund. Les forelesningen her.  
  • Regionkonservator Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser, du må slå på Javascript for å kunne se den. gav en levende beskrivelse av Knudtzon i Kristiansund. Les forelesningen her.  
  • Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser, du må slå på Javascript for å kunne se den. fortalte om selskapslivet i Trondhjem rundt 1800-tallet med vekt på Knudtzon.
  • Avslutningsvis fikk vi en forelesning av konservator Karin Sinding om moten i Trondhjem med vekt på Knudtzonsfamiliens klær i museets besittelse. 

Dagen ble avsluttet med en festmiddag.   

Siste dag startet med en omvisning i Stiftsgården, et besøk i Vitenskapsmuseet og en presentasjon av Broder Knudtzons bibliotek på Vitenskapsmuseet ved sjefsbibliotekar Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser, du må slå på Javascript for å kunne se den. . Slektsstevnet ble avsluttet med lunch på Ringve Gård og kunstnerisk innslag av Mariano, Nicolai Knutzens 5-tippoldebarn, fra Chile.     
 
< Forrige   Neste >