Logg inn
 
Nyheter
Maritim medisinsk historie
tirsdag 07. januar 2020

Boken Maritim medisinsk historie sett fra Norge ble utgitt i 2020. Fokus er den sivile maritime medisinen og, denne gang, ikke den militære. Foranledningen er at Norsk Forening for Maritim Medisin ble 50 år i 2019, men bokens fokus er i hovedsak maritim medisin generelt og foreningens indre historie er underordnet. 

Maritim medisinsk historie sett fra Norge har aldri tidligere blitt helhetlig grubeskrevet. Boken inneholder unike og lite kjente hendelser. Den maritime medisinen settes inn i rammen av utviklingen i vår maritime næring. 

Boken ble utgitt som et supplementsbind til tidsskriftet Michael som utgies av Det norske medicinske Selskab. Hele boken kan lastes ned her.

Boken kan bestilles fra forfatteren for den sterkt subsidierte pris på kr 200. Hvis du vil ha den tilsendt i posten kommer et tillegg på 150 kr for porto og innpakking. Bestilles fra følgende  Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser, du må slå på Javascript for å kunne se den. .   

 

 

 
Knudens krønike
søndag 04. mai 2014

Hans Jørgen Knudtzon arbeider med en ny slektsbok om Knudtzon. Manuskriptet er ferdig og boken nærmer seg utgivelse. Innholdsfortegnelsen ser lovende ut.  

Frist for bestilling er 22. mars. Vennligst bestill dine eksemplarer. Boken bestilles ved å sende en epost til Hans Knudtzon ( Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser, du må slå på Javascript for å kunne se den. ) med angivelse av Navn, Postadresse, Telefonnr. og det ønskede antal eksemplarer.  

Se mer informasjon her.

 
Slektsstevne Gjerdeslekten
søndag 10. november 2013

Gjerdeslekten holdt slektsstevne den 13. april 2013 på Brakanes Hotell i Ulvik.  Det var vel 120 deltagere.

Det arbeides med en ny utgave av slektslisten. Oppdateringer kan sendes til Jan Sommerfelt-Pettersen på epost.

 
Bøker om Knudtzon
søndag 16. september 2012

Førstekonservator ved Nordmøre Museum, Odd W. Williamsen, er en av de fremste eksperter på klippfiskhandelens historie og derfor også på Knudtzonfamiliens historie. Han har skrevet boken Nicolay Heinrich Knudtzon II. Klippfisk, verdiskapning og samfunnsbygging som ble utgitt i 2012. Boken kan bestilles fra Nordmøre Museum. Boken er usedvanlig interessant og et "must" for enhver Knudtzon. 

Det er mange artikler og noen få bøker som er utgitt om Knudtzonfamilien. Noen av artklene kan du lese i mitt arkiv.  

Siste utgave av slektslisten finner du også i  arkivet.  

En viktig bok er Anette Giertsen og Hans Jørgen Knudtzons bok, Norsk købmanskultur fra Thorvaldsens tid, som ble utgitt i 1993. Boken kan kjøpes på Øregaard Museum. Boken gir et meget fyldig billede av slektens historie og ble utgitt i forbindelse med en utstilling på Øregaard Museum i 1993.   

 
Knudtzon Slektstreff II
fredag 07. september 2012

birkelunden.jpgFra den 7. til 9. september 2012 ble det arrangert et slektstreff for Knudtzonfamilien i Kristiansund. Det var over 50 deltagere på slektstreffet.  

På slektstreffet var det et tett program med omvisning i Kristiansund på en rekke steder som knytter slekten til byen og omegnen. Vi hadde også gleden av musikalen Donna Bacalao hvor Nicolay Heinrich Knudtzon III er sentral. Vi hadde en festmiddag på restauranten Smia som ble avsluttet med egen slektssjokolade fra Cielo. Stevnet ble avsluttet med en omvisning på Klippfiskmuseet med Odd W. Williamsen som udmerket guide.    

  • Brosjyre, program, slektsoversikt og diverse filer fra slektsstevnet finner du  her.

Med vennlig hilsen   

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser, du må slå på Javascript for å kunne se den. og Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser, du må slå på Javascript for å kunne se den.  

You are invited to the Knudtzon family reunion in Kristiansund from September 7th to 9th 2012. An invitation with details on registration, payment, hotels etc is sent directly. A tentative program can be downloaded here.   

Sincerely yours  

Odd W Williamsen and Jan Knudtzon Sommerfelt-Pettersen    

 
Slektssjokolade
fredag 17. september 2010

p7310215.jpgEn av overraskelsene på slektstreffet var sjokoladen til kaffen. Anne Cathrine hadde fått laget sjokolade med Knudtzons våpenskjold på. Ikke bare var sjokoladen sjelden og elegant, men også meget velsmakende. Hvis du vil bestille mer av slektssjokoladen er det Cielogutta i Trondhjem som har laget den og de tar gjerne imot bestillinger på flere. Bestillinger gjøres på www.cielo.no. Eskene er på 12, 18 eller 24-biter og koster kr 15 per bit, fritt tilsendt.

 
<< Start < Forrige 1 2 Neste > Slutt >>

Resultat 1 - 11 av 14